prirodne kecskék
Blog

A bárányszőr nyáron is divatos!

A bárányszőr nyáron is divatos!

Végre itt a nyár és újra élvezhetjük a („kellemes“) trópusi meleget. Sok anyag van, amelyek nyáron is „lehűthetnek“ minket. Az ilyen anyagokat ebben az évszakban szívesen használjuk az otthonunkban is. Gondolta volna, hogy a bárányszőr is hűsíthet? Ugyanis ez az anyag csodás hőszabályozással büszkélkedhet!

A bárányszőr lenne az utolsó dolog, amelyről azt gondolja, hogy képes szabályozni a hőmérsékletét alsóbb értékre. Sokan ezeket a természetes szőrméket olyan anyagnak gondoljuk, amelyek télen tökéletesen felmelegítenek bennünket. Ezek a szőrmék azonban levegőznek és a gyapjúszálak hűsítő hatást keltenek. A hőszabályozást a bőr és a gyapjúszálak érintkezésével éri el. A bárányszőrme tehát azonnal elnyeli az izzadságot és elpárologtatja azt a levegőbe. Ez a folyamat 7-szer olyan gyorsan megy végbe, mint a szintetikus anyagoknál. Éppen ezért kellemes viselet a nyári hónapok alatt is.

Elképesztő hőszabályozó tulajdonságai vannak és az egészségre sem ártalmas. Természetes anyagának köszönhető hogy a bárányszőr népszerű árucikk. Helyezze el a bárányszőrt otthonába – például mint takarót a kanapéra, a székre vagy a karosszékre! Nyírott bárányszőr különböző színekben tökéletes nyári kiegészítő a házba, lakásba, de akár egy nyaralónak is különleges légkört ad.

A nyírt bárányszőrnek, mint árucikknek nagyon kiterjedt és széles skálája van, különféle színű, méretű szőrméket kínálnak, amelyekből biztosan mindenki talál magának megfelelőt. Ez a természetes és tartós termék lehetővé teszi, hogy otthona a meleg nyári napok és éjszakák alatt is hűtve legyen. A nyírt bárányszőrme a rövid gyapjúszálainak köszönhetően könnyen karbantartható. Tökéletes termék azoknak, akik kapcsolatban szeretnének maradni a természettel!

Vélemény, hozzászólás?